Υπηρεσίες
Γραφείο Διαμεσολάβησης Αλεξανδρούπολης

dalexgrafeiodiamesolavisis.jpg18Το Γραφείο Διαμεσολάβησης είναι μια δομή η οποία παρέχει πληροφόρηση σε κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου και προωθεί τα άτομα αυτά στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Παράλληλα παρέχει υπηρεσίες διευκόλυνσης στην επικοινωνία τους με τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν την υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικά Ιατρεία), την εργασία (ΟΑΕΔ, ΑΣΕΠ) και την ασφάλισή τους (ΙΚΑ, Πρόνοια, κλπ).

Αρχικά, οι ωφελούμενοι ενημερώνονται για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες των κοινωνικών δομών του προγράμματος μέσω των οποίων θα τους παρέχεται υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι υποβάλουν στα Γραφεία Διαμεσολάβησης την αίτηση τους για τη δομή που τους ενδιαφέρει καθώς και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά που αφορούν αυτήν. Τέλος, οι ωφελούμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις προωθούνται στις αντίστοιχες δομές.

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης αναλαμβάνει αιτήσεις για τις ακόλουθες δομές:


• Κοινωνικό Παντοπωλείο
• Κοινωνικό Συσσίτιο
• Κοινωνικό Φαρμακείο
• Δημοτικό Λαχανόκηπο
• Τράπεζα Χρόνου


Νέα δράση:


Στα πλαίσια της υποστηριξης των ατόμων που έχουν ενταχθεί στις κοινωνικές δομές, το Γραφείο Διαμεσολάβησης εξυπηρετεί επίσης αιτήσεις για διακανονισμό με την ΔΕΗ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι του Δήμου στην αποπληρωμή των λογαριασμών τους ή να επανασυνδεθούν με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 25510 26977.
Υπεύθυνες Γραφείου: Αποκατανίδου Ιωάννα & Γεωργίου Μαρία.

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 - 17.00, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 106 (ΤΚ 68100).

 

 

Τα νέα μας

twitter

Twitter
 


twitter

Facebook
 
 


twitter

YouTube
 

Ενδεικτικές φωτογραφίες

Our Newsletter