Τηλ. Κέντρο
+30 210 9022010
Αναλυτικός Χάρτης
Όλα τα σημεία παρουσία μας στον χάρτη (Σύντομα ...!)

Τα νέα μας

1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας να συμμετάσχουμε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία με τίτλο "International Conference on the Impact of the Covid-19 Pandemic on the Mental Health Status and Service Delivery Sytems in the Pan-European Region", που έλαβε χώρα την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Το Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης), είχε ως κύρια ατζέντα την ψυχική υγεία στην Ευρώπη, υπό το πρίσμα των επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19. Αποτελεί μέρος (stepping stone) μιας διαδοχικής διαβούλευσης μεταξύ των 53 χωρών που υπάγονται στον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ευρώπης με σκοπό την εκπόνηση ενός κοινού πλαισίου δράσης μεταξύ των χωρών, καθώς και τον σχηματισμό του "European Mental Health Coalition".

Παράλληλα το Συνέδριο αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της COVID-19, καθώς οι κοινωνίες ανακάμπτουν από την πανδημία και προσπαθούν να προχωρήσουν, ξεπερνώντας τις αναταραχές που έχουν προκληθεί στα συστήματα υγείας.

Η εταιρεία μας «Ξένιος Ζευς» ήταν από τους ελάχιστους Φορείς στον χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας που συμμετείχαν στο σημαντικό Συνέδριο που διοργανώθηκε, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την έμπρακτη στήριξη κάθε δράσης που έχει σκοπό την εξέλιξη και βελτίωση των παροχών Ψυχικής Υγείας στην χώρα μας.

logo xenios

Η εταιρεία «Ξένιος Ζεύς» ΑμΚΕ ιδρύθηκε το 2001, είναι πιστοποιημένος Φορέας Παροχής  Κοινωνικής Φροντίδας, Πιστοποιημένος Φορέας Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλος του United Global Compact και CSR in Greece.

Copyright © 2021-2022. XENIOS. Powered by SILICONTECH Inc.