Τηλ. Κέντρο
+30 210 9022010

Νέες αυτόνομες δράσεις

Γραφείο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Β. Εύβοια

Ο φορέας ψυχικής υγείας & κοινωνικής μέριμνας ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ ΑμΚΕ, έχει αναλάβει την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές σε όλη την Εύβοια.
Συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου θα λειτουργεί κλιμάκιο, το οποίο θα απαρτίζεται από 1 Ψυχίατρο, 1 Ψυχολόγο &  1 Κοινωνικό Λειτουργό.
 .

Η παρέμβασή του κλιμακίου θα περιλαμβάνει ενδεικτικά τις ακόλουθες υπηρεσίες:

ü  Συμβουλευτική Υποστήριξη

ü  Ψυχοθεραπεία

ü  Ψυχολογική Υποστήριξη

ü  Εκμάθηση Δεξιοτήτων 

ü  Ψυχιατρική Εκτίμηση

 

Η Υπηρεσία παρέχεται δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως επικοινωνήσετε με τους Ειδικούς στα τηλέφωνα επικοινωνίας:

Τηλέφωνο |  210 9022010

Email | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

♦ Κέντρο Υγείας Μαντουδίιου , Κηρέας 340 04 | 2227 022222

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στον Δ. Ηρακλείου Κρήτης

 

Ο φορέας ψυχικής υγείας & κοινωνικής μέριμνας ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ ΑμΚΕ, ενισχύει το έργο του Πα.Γ.Ν.Η. με μια Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας αποτελούμενη από ψυχίατρο,ψυχολόγο και παιδοψυχολόγο για την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των κατοίκων του Ν. Ηρακλείου.   

Η Κινητή Ψυχιατρική Μονάδα, χρησιμοποιεί τις υποδομές των Κέντρων Υγείας και  δραστηριοποιείται σε αγροτικές, απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές, που δε λαμβάνουν την απαιτούμενη φροντίδα στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Στόχοι της Κινητής Μονάδας είναι η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση, η διάγνωση και θεραπεία όλου του φάσματος των ψυχιατρικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων καθώς και ο σχεδιασμός εξατομικευμένης υποστήριξης και παρέμβασης, ώστε το άτομο να μην απομακρυνθεί από το φυσικό οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον. Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο ψυχοκοινωνικής στήριξης των ψυχικά πασχόντων μέσα από τη συνεργασία της με τα Κέντρα Υγείας και ποικίλους φορείς της τοπικής κοινότητας.

Η παρέμβασή του κλιμακίου θα περιλαμβάνει ενδεικτικά τις ακόλουθες υπηρεσίες

ü  Παροχή υπηρεσιών ψυχιατρικής, ψυχολογικής και παιδοψυχολογικής στήριξης των σεισμοπαθών, των οικογενειών τους και στήριξη της κανονικής λειτουργίας των σχολείων

ü  Συνέχιση της συστηματικής παρακολούθησης των ασθενών με ψυχική ασθένεια που ζουν στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου με σκοπό την έγκαιρη ανίχνευση και παρέμβαση και την πρόληψη      των υποτροπών

ü  Επανένταξη χρόνιων πασχόντων από ψυχικές διαταραχές με στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας του  του Κέντρου Ημέρας «Εν Πλω» που λειτουργεί στις Μοίρες Δήμος Φαιστού

ü  Εξακολούθηση της καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων που αφορούν τη λειτουργία της ΚΜΨΥ, προκειμένου να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της σε διάφορους δείκτες που θα μελετηθούν (π.χ. διαγνώσεις, υποτροπές κ.α.) 

Η Υπηρεσία παρέχεται δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως επικοινωνήσετε με τους Ειδικούς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας2109022010, 6946923600

Email |  kinitimonada.herΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κέντρου Ημέρας «Ανέλιξη»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ημέρας "Ανέλιξη"που αποτελείται από ψυχολόγους και κοινωνικό λειτουργό, παρέχει δωρεάν την Υπηρεσία Συμβουλευτικής Υποστήριξης σε όλους όσους την έχουν ανάγκη. Ειδικότερα, προσφέρονται συνεδρίες Συμβουλευτικής για

 

ü  την έγκαιρη παρέμβαση στην Κρίση

ü   την ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας

ü  την διαχείριση δυσκολιών επικοινωνίας στις διαπροσωπικές, οικογενειακές, εργασιακές σχέσεις

ü   την άμεση αντιμετώπιση και πρόληψη αδιέξοδων ψυχικών καταστάσεων.

Η Υπηρεσία παρέχεται δωρεάν

Υπάρχει η δυνατότητα και για ραντεβού σε απογευματινές ώρες για όσους εργάζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως επικοινωνήσετε με τους Ειδικούς:

 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας | 2109022010, 6946923600

Email |  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Κανένας Μόνος στην Πανδημία!

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ημέρας "Ανέλιξη , του φορέα ψυχικής υγείας ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ ΑμΚΕ, στα πλαίσια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της επιδημίας covid-19, υλοποιεί πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για τους νοσούντες με covid-19, τους οικείους τους, τους εργαζόμενους των νοσοκομείων καθώς και τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις που πλήττονται από τις συνθήκες της πανδημίας σε τρία νοσηλευτικά ιδρύματα :

 🏥 ΓΕΝ. ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”

 🏥 ΝΟΣ. ΔΕΡΜ. ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ”

 🏥 Γ.Ν.Α. “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”

 

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας «Ανέλιξη» αποτελείται από ψυχολόγους, και κοινωνικούς Λειτουργούς και θα προσφέρει με απλές τηλεφωνικές κλήσεις και διαδικτυακά στους ενδιαφερόμενους ατομική, ομαδική υποστήριξη καθώς και ιστοδιαλέξεις (webinars) για τους υγειονομικούς.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας με τους παρακάτω τρόπους :

Τηλέφωνα Επικοινωνίας |  6946 923 600 & 2109022010

Email | helpcovidxenioszeus@gmail.com

 

Η Υπηρεσία παρέχεται δωρεάν

 

 
logo xenios

Η εταιρεία «Ξένιος Ζεύς» ΑμΚΕ ιδρύθηκε το 2001, είναι πιστοποιημένος Φορέας Παροχής  Κοινωνικής Φροντίδας, Πιστοποιημένος Φορέας Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλος του United Global Compact και CSR in Greece.

Copyright © 2021-2022. XENIOS. Powered by SILICONTECH Inc.