Τηλ. Κέντρο
+30 210 9022010
Αναλυτικός Χάρτης
Όλα τα σημεία παρουσία μας στον χάρτη (Σύντομα ...!)

Τα νέα μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | 17/12/2021 - Μαντούδι Ευβοίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, εκπρόσωποι του Φορέα Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας «Ξένιος Ζευς» μαζί με τον πρόεδρο κ. Ξηρουχάκη Γεώργιο  παρευρέθηκαν στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία ΑΡΓΩ καθώς και οι συμμετέχοντες φορείς στην Λίμνη Ευβοίας.

Σκοπός της συνάντησης αποτέλεσε η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές σε όλη την Εύβοια.

Η δράση αυτή ξεκινάει το επόμενο διάστημα μετά από απόφαση της Υφυπουργού Υγείας αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Ζωής Ράπτη, η οποία θα παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες.

Ο Φορέας «Ξένιος Ζευς» θα διαθέσει άμεσα σταθερό κλιμάκιο στην περιοχή του Μαντουδίου αποτελούμενο από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, οι οποίοι θα παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση τις παραπάνω περιοχές και θα υποστηρίζονται από ψυχίατρο σε τακτική βάση. 

Στην συνάντηση παρέστη και ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Γεώργιος Τσαμπουρνιώτης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συλλογικούς φορείς για την άμεση ανταπόκριση τους και τόνισε την σημαντικότητα του προγράμματος που θα βοηθήσει χιλιάδες κατοίκους του νομού που επλήγησαν από τις πυρκαγιές να υποστηριχθούν με άμεσες ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις.

 

logo xenios

Η εταιρεία «Ξένιος Ζεύς» ΑμΚΕ ιδρύθηκε το 2001, είναι πιστοποιημένος Φορέας Παροχής  Κοινωνικής Φροντίδας, Πιστοποιημένος Φορέας Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλος του United Global Compact και CSR in Greece.

Copyright © 2021-2022. XENIOS. Powered by SILICONTECH Inc.