Τηλ. Κέντρο
+30 210 9022010

Τα νέα μας

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στον Δ. Ηρακλείου Κρήτης

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στον Δ. Ηρακλείου Κρήτης

 

Ο φορέας ψυχικής υγείας & κοινωνικής μέριμνας ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ ΑμΚΕ, ενισχύει το έργο του Πα.Γ.Ν.Η. με μια Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας αποτελούμενη από ψυχίατρο,ψυχολόγο και παιδοψυχολόγο για την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των κατοίκων του Ν. Ηρακλείου.   

Η Κινητή Ψυχιατρική Μονάδα, χρησιμοποιεί τις υποδομές των Κέντρων Υγείας και  δραστηριοποιείται σε αγροτικές, απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές, που δε λαμβάνουν την απαιτούμενη φροντίδα στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Στόχοι της Κινητής Μονάδας είναι η πρόληψη, η έγκαιρη παρέμβαση, η διάγνωση και θεραπεία όλου του φάσματος των ψυχιατρικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων καθώς και ο σχεδιασμός εξατομικευμένης υποστήριξης και παρέμβασης, ώστε το άτομο να μην απομακρυνθεί από το φυσικό οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον. Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο ψυχοκοινωνικής στήριξης των ψυχικά πασχόντων μέσα από τη συνεργασία της με τα Κέντρα Υγείας και ποικίλους φορείς της τοπικής κοινότητας.

Η παρέμβασή του κλιμακίου θα περιλαμβάνει ενδεικτικά τις ακόλουθες υπηρεσίες

ü  Παροχή υπηρεσιών ψυχιατρικής, ψυχολογικής και παιδοψυχολογικής στήριξης των σεισμοπαθών, των οικογενειών τους και στήριξη της κανονικής λειτουργίας των σχολείων

ü  Συνέχιση της συστηματικής παρακολούθησης των ασθενών με ψυχική ασθένεια που ζουν στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου με σκοπό την έγκαιρη ανίχνευση και παρέμβαση και την πρόληψη      των υποτροπών

ü  Επανένταξη χρόνιων πασχόντων από ψυχικές διαταραχές με στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας του  του Κέντρου Ημέρας «Εν Πλω» που λειτουργεί στις Μοίρες Δήμος Φαιστού

ü  Εξακολούθηση της καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων που αφορούν τη λειτουργία της ΚΜΨΥ, προκειμένου να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της σε διάφορους δείκτες που θα μελετηθούν (π.χ. διαγνώσεις, υποτροπές κ.α.) 

Η Υπηρεσία παρέχεται δωρεάν

Για περισσότερες πληροφορίες, όπως επικοινωνήσετε με τους Ειδικούς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας2109022010, 6946923600

Email |  kinitimonada.herΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo xenios

Η εταιρεία «Ξένιος Ζεύς» ΑμΚΕ ιδρύθηκε το 2001, είναι πιστοποιημένος Φορέας Παροχής  Κοινωνικής Φροντίδας, Πιστοποιημένος Φορέας Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλος του United Global Compact και CSR in Greece.

Copyright © 2021-2022. XENIOS. Powered by SILICONTECH Inc.