Τηλ. Κέντρο
+30 210 9022010
Αναλυτικός Χάρτης
Όλα τα σημεία παρουσία μας στον χάρτη (Σύντομα ...!)

Τα νέα μας

Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης για νοσούντες Covid-19

Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης για νοσούντες Covid-19, των οικογενειών τους και του υγειονομικού προσωπικού.

Το Υπουργείο Υγείας υλοποιεί πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για τους νοσούντες με Covid-19, τις οικογένειες τους και το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, σε συνεργασία με εξειδικευμένες μονάδες ψυχικής υγείας.

Το Κέντρο Ημέρας «Ανέλιξη» της Εταιρείας «Ξένιος Ζευς» έχει αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη σε τρία νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ: στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα μπορούν να απευθυνθούν:

·         Άτομα που νοσούν από Covid -19 .

·         Συγγενείς ανθρώπων που νόσησαν ή απεβίωσαν από Covid – 19 και είναι σε πένθος.

·         Άτομα με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις που έχουν νοσήσει ή έχουν υποκείμενα νοσήματα.

·         Ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

·         Άτομα του υγειονομικού προσωπικού που παρουσιάζουν συμπτώματα άγχους και επαγγελματικής εξουθένωσης.

Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη και η ενημέρωση για τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας τόσο στο υγειονομικό προσωπικό, όσο και στο γενικό πληθυσμό. Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια  για το υγειονομικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, καθώς και ατομικές συνεδρίες ενδυνάμωσης και βραχείας συμβουλευτικής υποστήριξης για το γενικό πληθυσμό και τους νοσούντες από Covid – 19.

Η ομάδα παρέμβασης της ΑΜΚΕ «Ξένιος Ζεύς» αποτελείται από ψυχολόγους και κοινωνικό λειτουργό. Η ομάδα αυτή θα παρέχει τις υπηρεσίες συμβουλευτικής διαδικτυακά και τηλεφωνικά στους ενδιαφερόμενους, διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν και άμεσα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας τηλεφωνώντας στο 6946923600 & στο 2109022010 ή αποστέλλοντας μήνυμα με την ένδειξη «Αίτημα για Συμβουλευτική Υποστήριξη» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: helpcovidxenioszeus@gmail.com.

 

logo xenios

Η εταιρεία «Ξένιος Ζεύς» ΑμΚΕ ιδρύθηκε το 2001, είναι πιστοποιημένος Φορέας Παροχής  Κοινωνικής Φροντίδας, Πιστοποιημένος Φορέας Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλος του United Global Compact και CSR in Greece.

Copyright © 2021-2022. XENIOS. Powered by SILICONTECH Inc.